donderdag 13 februari 2014

Veren, overal veren, maar......


Driftig tekenend breng ik menig uurtje door. Ja met papier, pen of potlood, heel ouderwets. In een schrift, een kladblok, en op printerpapier. Maar of dat nou zo'n goed idee is....? Plus dat er af en toe van die woorden uit m'n mond komen waarvan ik denk....Waar haal ik ze vandaan. Maar ja, dat kan gebeuren zo in het heetst van de strijd.
Oh waar ik mee bezig ben? Nou ik ben met een cursus Machinaal Quilten bezig, en dat houd in dat je eerst moet tekenen, en daarna op de naaimachine hetzelfde probeert te doen, maar dan op stof. Nu ben ik van alle gemakken voorzien, een prachtige naaimachine, diverse soorten draad, in Rooks begrippen steevast touw genoemd, maar....toch ontbreekt er iets, namelijk tekenskills, en het grootste goed van de mensheid, g e d u l d .... want ik moet met grote schaamte bekennen, dat ik dat nare woord maar eng vind, het past niet bij mij.
Wat wil dat nou zeggen dat 'geduld'? Dat ik me er maar bij neer moet leggen dat het wel jaren kan duren voordat ik het onder de knie krijg? Dat mag ik toch niet hopen, want dat geeft alleen maar narigheid, en heel veel troep.
Kijk, tekenen in een schrift is te doen, kladblok word al minder, maar het printerpapier, echt dat is een crime, want dat dwarrelt en vliegt alle kanten op als het me weer niet gelukt is om de veren goed te tekenen. Het lijkt hier wel een witte wereld, met hier en daar een blaadje ongebleekt kladblokpapier. Dat kladblokpapier scheurt zo lekker, en kan je in allerlei vormen kneden, en het zeilt lekker door de kamer heen. Printerpapier is iets steviger, en dwarrelt door de kamer. Maar aan de andere kant, kan je er ook over uitglijden, vooral als je in de tekenflow zit, en je komt tot de ontdekking dat je eigenlijk al een tijdje best wel nodig naar het toilet moet. Je zet je burostoel in z'n achteruit, en loopt nog met je hoofd bij de veren stevig door, en whoeshhh daar lig je op je giechel. Oorzaak....printerpapier!
Maar goed, van vallen en opstaan leert men, tenminste dat word gezegd, en daar hou ik me maar aan vast, want geduld mag ik niet hebben, maar aan doorzettingsvermogen heb ik geen gebrek.
2 opmerkingen:

  1. Betekent dit dat je de veren die je quilt ook uit de losse hand moet doen? Er is geen instelling voor op de naaimachine?
    En als al het quilten met de losse hand moet, kan je dan niet met makkelijker patronen beginnen? Of klets ik echt onzin?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, uit de losse hand, en er is wel een instelling voor de naaimachine, maar ja de stof moet je toch zelf bewegen:) En we werken ook met patronen hoor, maar wat je vooral moet leren is om heel veel dingen echt uit de losse pols te doen, zo zit je nergens aan gebonden, en kan je je eigen fantasie (als het me ooit lukt) overal op loslaten.

    BeantwoordenVerwijderen