maandag 13 juli 2015

Van groot naar klein.....


Toen dochterlief het huis uit ging, heb ik haar slaapkamer omgetoverd tot m'n quiltreum. Een mega groot buro erin, heel veel blokjeskastjes, en natuurlijk m'n sew easy tafel met naaimachine, en dan kon ik, als ik niet teveel spullen overal liet slingeren, ja zelfs op de grond..*schaam*... er makkelijk met 5 man zitten. D.....ochterlief kon wel in het kleine kamertje slapen op een 1 persoons bed, meer kon er niet staan....

Maar daar kan een mens zich behoorlijk in vergissen, want al m'n blokjes een stukje buro, en m'n sew easy tafel staan nu gebroederlijk op, naast en praktisch in elkaar, en ik kan nog zitten ook. Goed, wil ik het kamertje uit, moet ik wel m'n buro stoel meedraaien, maar dat kan de pret niet drukken, en ik kan er nog wel een persoon bij in proppen, dat gaat lukken.:) En stiekem moet ik zeggen dat dit wel een heel gezellig knus vrolijk quiltreumpje is geworden.


Wat ook veranderd is, dat ik nu niet alleen dochterlief weer heb ronddartelen, maar ook meneer Jansen, en die is zo brutaal, hij mept natuurlijk elke keer ergens weer een klosje om, pikt pennen om ermee te spelen, en als hij niet snel m'n stoel in kan pikken, je weet wel, degene die draait....dan gaat hij pontificaal op m'n lichtbak liggen met een blik van...ja jij de stoel, dan ik de lichtbak. Het is dat hij z'n tong nog niet uitsteekt, of z'n middenklauwtje niet kan opsteken, maar anders had hij dat zeker weten gedaan.
 
 

Verder doe ik ook nog dienst als opstapje voor hem, hij neemt een aanloop, zet z'n nagels in m'n arm, en kijkt me dan heel verontwaardigd aan als ik auw roep, maar goed dan jumpt hij snel op het buro en bekijkt z'n flonkerende nagels nog een keer, of hij klimt bij m'n broekspijp omhoog. Ja hoe dan ook, hij zal, moet en wil op dat speciale plekje liggen omdat ik toevallig m'n hammen net geparkeerd heb op mijn (zijn favo) stoel.
Dus we amuseren ons best zo saampjes, en ik mag ook af en toe appliqueren van hem.


Op de naaimachine heb ik nog niet geprobeerd waar hij bij is, dat ga ik volgende week doen, ik wil weer even aan m'n Ierse cirkeltjes verder.

Maar goed, we hebben er dus nu 2 voordeurdelers bij, en die ene gaat af en toe naar haar werk en naar school, en dan blijft die andere m'n lichtbak of stoel dus bezet houden.......

Zitten er nadelen aan? Nee, alleen heb ik niet elke keer meer de auto tot m'n beschikking, dus nu moet ik leren plannen, en dealen met de kat, kijken wie het eerst op de stoel zit in m'n quiltreumpje.:)

Trouwens, ik heb nog een nieuw fenomeen...mijn applicatie naalden worden zwart, al binnen een week, en dat heb ik alleen bij de Straw Needles van Jeanna Kimball. De bovenste naald is een nieuwe, en de onderste is dus zwart.

Komt dit iemand bekend voor, of ben ik de enige? Met andere applicatie naalden heb ik er helemaal geen last van. En het gebeurd ook redelijk snel, na een weekje begint het al te verkleuren.
Nou ik ga weer verder appliqueren, tot het volgende schrijfsel.

4 opmerkingen:

 1. Mooi geschreven en heerlijk om te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk verhaal zie het helemaal voor me! Meneer jansen is een schatje, en toch ook wel fijn je dochter thuis denk ik zomaar. Een stuk rustiger ook voor haar.
  Je hebt een heerlijk hokje, net als de twee vierkante meter van mij😜. Dikke knuffel en tot gauw

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vergeet nog te zeggen dat ik het naalden probleem niet herken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog nooit gezien die gekke verkleurende naalden ;)
  Wat een leuke blog heb je, ik zie er allemaal dingen op die ik nog niet eerder had gezien en fijn om zo mee te kunnen lezen. Gelukkig heb je bloglovin, dus als ik tijd heb dan kan ik zien dat je een nieuwe post hebt gedaan. Veel liefs aan jullie alle 3. Wie weet zien we elkaar wel in november.

  BeantwoordenVerwijderen