zaterdag 29 maart 2014

Ik ben een Hoarder........

Ja, nieuwe auto, dochter met rijbewijs en 2 vrije dagen,  ikke die een chronisch gebrek aan lapjes heeft. Ja dan gebeurd er dit:

Andrea had de route uitgestippeld, van Deventer, naar de 100 rozen, daarna naar de Quiltpalace in Staphorst, en we wilden eindigen in Oppenhuizen bij de Ganzerik. Dus ja gassen......
                              
En af en toe keihard zingen, we hoorden de Tomtom niet eens, dus als we even onze giechel dicht hielden vingen we iets op als: probeer om te draaien,tja....
Maar goed, we kwamen aan in Deventer, heel pittoresk vonden we daar de 100 rozen, hier onze eerste selfie als bewijs:
Daar heeft Andrea een pakketje lapjes gekocht voor mij:) Maar ja na het snuffelen en autorijden hadden we toch een beetje hongerig gevoel, en drinken leek ons ook wel lekker dus we kwamen een heel lollig theehuisje tegen, waar ik natuurlijk dwars als ik ben aan de koffie ging, en Andrea aan de bitter lemon.

En om het knagende gevoel in ons maag wat rust te geven hebben we dit maar gegeten:
En die was me daar toch schoftig lekker:)

Maar het was tijd om Deventer achter ons te laten, en naar Staphorst te gaan.

Daar hebben we ook weer wat lapjes gescoord, en nu was het tijd om naar de Ganzerik te gaan....Maar het was warm, en dat we in Friesland aankwamen kregen we zin in een ijsje, dus hup van de snelweg af, en een benzinepomp opzoeken.
                                                               Lekker zo'n snickerijsje:)

Daarna weer hup in de auto, en op naar de Ganzerik in Oppenhuizen. We volgden netjes de route van onze Tom, en we kwamen al snel terecht in the middle of nowhere. Zaten we wel goed?
Toch maar doorgereden, en ja daar kwamen we bij de Ganzerik....maar die was dicht, gesloten, opperdepop:(
Nou wij hebben de poes geaaid die daar liep, en zijn maar weer afgedropen naar de auto. Dan maar een andere quiltwinkel in Friesland opzoeken. Even googlen en we hadden er 1 gevonden. Andrea zou net Tom instellen tot er op het raam geklopt werd, en in het fries vroeg een mevrouw ons of we soms voor de quiltwinkel waren gekomen, en of we fries spraken. Ehh ja, en nee. Ik bedoel maar met "ken net" kom je niet ver, en de andere 3 woordjes die ik nog ken...nah ik ben bang dat er aan de uitspraak van mijn "fries" echt heel wat mankeert......
Maar die mevrouw vroeg ons even te wachten, want ze zou de eigenaresse wel even halen.

En ze kwam, deed de deuren open, en wij waren verbluft. Wat een mooie winkel, en wat een aardige vrouw. Ze legde alles uit, liet ons alles zien, vertelde hoe ze bepaalde dingen maakte, dus het was echt helemaal TOP. Ik ook van alles vertellen, en dat ik van Aljona in Schagen heel veel geleerd (en nog leer) hebt, en toen vertelde ze dat ze daar de volgende dag naar toe wilde gaan. Ha hoe leuk is dat! Ook krijg ik van haar een patroon waar ik al zolang naar op zoek ben. Nou service is dat, of niet dan.
En wat had ze mooie stoffen, we zijn echt bepakt en bezakt daar weggegaan hahahahaha.

We hebben echt een top dag gehad, heerlijk weer, een bezoek aan quiltwinkels, en met als klap op de vuurpijl dus de Ganzerik wiens deuren gesloten waren, maar voor ons toch open gingen:)
En dan nu de buit.....
Tadaaaaaaaaa:)6 opmerkingen:

 1. O, wat een heerlijke dag, en wat een stapel om te smullen! Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie score adri, en een heerlijke dag zo te lezen, genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel km, en veel plezier.
  Prachtig stapeltje stoffen gekocht.
  Kan je weer vooruit.
  Prachtig mooi weer, ook op ons Friese platteland
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke foto's, fijne tijd hebben jullie gehad, dat spat er van af!!
  Liefs Babette.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha jij krijgt de smaak goed te pakken! Heerlijk om zo met je dochter te doen! Jij kunt er weer ff tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je een leuke dag gehad Adri met je dochter,en natuurlijk leuke lapjes gekocht Marina van de Ganzerik is erg aardig en jullie waren toch niet voor niets zo ver gereden

  BeantwoordenVerwijderen